image
 |  4 7 Листопада 2017 | 19:51

У Збройних Силах цьогоріч провели понад 5000 заходів бойової підготовки

У 2017 році заходів бойової підготовки проведено майже на 30% більше ніж у минулому. Це запорука боєготовності частин та підрозділів, а також ефективне виконання ними завдань в АТО.

Про це сьогодні, 7 листопада 2017, під час брифінгу повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління підготовки Збройних Сил України полковник Ігор Подолян.

Таку інформацію оприлюднив прес-центр АТО на сторінці у ФБ.

- Значно зросла інтенсивність проведення навчань. На даний час проведення бригадного навчання – не подія, а звичайний буденний захід. Військові частини, які готуються до виконання завдань в АТО, проводять по два бригадних навчання, при цьому на різних полігонах, - зазначив полковник Ігор Подолян.

Також цього року відновили практику проведення конкурсів та змагань на кращий підрозділ роду військ та спеціальних військ, фінальні етапи яких сплановано до професійних свят. Наприклад, минулого тижня завершилось змагання на кращу артилерійську батарею та кращий інженерний підрозділ Збройних Сил України. Це, відповідно, позитивно впливає не тільки на ефективність підготовки, а й на підвищення престижу військової служби.

- Підготовка військ набула практичної направленості. На сьогоднішній день більшість дій на картах практично відпрацьовуються на місцевості. Це, зокрема, перекидання військ, марші на великі відстані, форсування водних перешкод тощо, - розповів полковник Ігор Подолян.

Загалом 2017 року проведено 109 командних штабних навчань, 32 бригадних тактичних навчання та12 льотно-тактичних навчання. Програма підготовки льотного складу виконана на 95%, при цьому середній наліт льотчиків армійської авіації та Повітряних Сил становить 45 годин, а льотчика авіації Військово-Морських Сил - 29 годин. Наплавність кораблів та суден ВМС – виконано на 86%, що складає 17 діб. На даний час, в активній фазі виконання програми стрибків із парашутом.

- Ми практично повністю завершили цьогорічний план підготовки Збройних Сил. Зараз перед нами стоїть ключове завдання – планування заходів бойової роботи на наступний навчальний рік, що розпочнеться з 15 січня 2018 року, - підсумував полковник Ігор Подолян.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити