image
 |  2 3 Серпня 2020 | 20:14

У «зеленому» законі Герус і Киселевський пролобіювали інтереси росіян

В Україні введено нове законодавче поняття — “зелена” металургія. Ініціатива належить народному депутату від фракції “Слуга народу” Дмитру Кисилевському, колишньому директору з корпоративних відносин ТОВ “Інтерпайп Україна” Віктора Пінчука, - повідомляє УНН.

Саме він, за підтримки Голови енергетичного Комітету ВР Андрія Геруса, вніс відповідну поправку до урядового законопроекту про “зелену” енергетику (№ 3658).

Ця поправка передбачає, що “зеленими” металургами тепер вважаються сталеплавні підприємства, що здійснюють викиди до 250 кг вуглекислого газу на 1 тону сталевої продукції та виключно з електродуговим методом виробництва.

Для таких підприємств введено пільговий тариф на передачу електроенергії який не буде враховувати витрати “Укренерго” на виплати по “зеленому” тарифу, тобто фактично ці підприємства будуть сплачувати в рази менше коштів до бюджету.

За словами члена енергетичного Комітету ВР Олексія Кучеренко, такий лобізм обраних компаній може коштувати державі десятки мільйонів доларів США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дали відлуп: Герус може обговорювати енергетику з Білоруссю хіба від свого імені, а не України, — МЗС

За словами ж самого нардепа Кисилевського, в групу “зеленої” електрометалургії потрапляють завод “Дніпросталь”, “Електросталь” та “Азовелектросталь”, а також “Дніпроспецсталь”.

“Дніпроспецсталь” — завод, який контролюють структури “VS Energy” російських підприємців Олександра Бабакова (ексдепутата Держдуми Росії від партії “Единая Россия”) та Михайла Воєводіна. Партнерами росіян ЗМІ називають Ігоря Коломойського та Віктора Медведчука. Раніше 30% акцій належали EastOne Віктора Пінчука.

Поправку Кисилевського підтримав під час голосування Голова енергетичного Комітету ВР Герус, якого часто пов’язують з Ігорем Коломойським.

“Хочу поставити на підтвердження правку номер 881, автор Кисилевський, вона врахована комітетом, але хочу, щоб відповідно була врахована і при голосуванні в залі”, — йдеться у стенограмі голосування.

Законопроект з поправкою про “зелену” металургію був прийнятий парламентом 21 липня 228 голосами “за”. Після підписання Президентом, відповідні зміни опубліковані і введені в дію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ«Дограємося до реальних терористів»: українці активно коментують захоплення банку в Києві (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити