image
 |  0 7 Вересня 2023 | 14:47

У Зеленського хочуть обмежити виїзд з України для жінок на військовому обліку

Жінки, які мають медичну або фармацевтичну освіту, мають стати на військовий облік від 1 жовтня 2023 року.

Про це сказав член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник президента в Раді Федір Веніславський в коментарі РБК-Україна.

За його словами, минулого року депутати внесли зміни до статті 1 закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію. Вони передбачають, що жінки з медичною освітою мають стати на обов'язковий військовий облік. Кабмін після цього видав відповідну постанову, згідно з якою Міноборони видало наказ про військовий облік жінок. Так, від 1 жовтня жінки, які мають медичну або фармацевтичну освіту, мають обов'язково стати на військовий облік.

"Якщо вони будуть стояти на обліку, то вони набувають статусу військовозобов'язаних. А військовозобов'язані виїжджають за кордон у тому порядку, який встановлено для військовозобов'язаних. Тобто якщо будуть окремі якісь документи, які дають право на тимчасовий виїзд — тоді так, вони зможуть поїхати. Якщо немає — тоді вони також, як і чоловіки, будуть обмежені у праві виїзду", — зазначив Веніславський.

Депутат додав, що жінки, які мають інші військово-облікові спеціальності можуть стати на облік добровільно і що розширювати перелік спеціальностей у жінок зараз не планують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буде складно, – Данілов розказав про підготовку країни до зими

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити