image
 |  7 25 Квітня 2021 | 21:34

У Зеленського готують закон, за яким українці зобов'язані віддати свої заощадження у банк та заплатити податок

Депутат "Слуги Народу" Данило Гетманців, якого Зеленський призначив головою комітету податкової, митної та фінансової політики у Верховній Раді, вважає, що громадяни без контролю держави накопичили великі суми грошей та ховають їх під матрацом.

Як повідомляє Enigma, тепер кожному, хто має удома грошові заощадження готівкою без пояснення звідки гроші, прийдеться покласти їх на банківський рахунок та сплатити 5% податку для затикання величезних дір у бюджеті, що виникли за час президентства Зеленського та керування податковою політикою такими кадрами як Гетьманців. Як ви розумієте - податкова Зеленського швиденько визнає всі намагання громадян пояснити походження грошей недійсними та зобов'яже кожного віддати останні заощадження у банки.

Тобто що ми маємо? З одного боку, таки діячі з команди Зеленського радять українцям самостійно збирати на пенсію, оскільки соціальні гарантії вже не тягне бюджет. І тут українці отримують вже не пораду, а закон, за яким їм потрібно вийняти готівку «з-під матраца», покласти їх в банк і заплатити за цю процедуру 5% державі.

Це передбачено законопроектами про «податкову амністію» авторства Володимира Зеленського, які Президент подав до Верховної Ради. Частина з них (5153, 5156) 30 березня 2021 роки вже прийнята за основу, і незабаром вони можуть бути прийняті як закони. Головним ідеологом цього трешу є Данило Гетьманців довірена особа Зеленського. І ось вам кілька цитат від цього "компетентного експерта" від Зеленського:

"«У нас за 30 років, на жаль, склалася ситуація, при якій громадяни без контролю накопичили кошти з ухиленням від оподаткування. Якщо у тебе є такі заощадження, і ти хочеш ними користуватися, ти зобов'язаний покласти їх в банк під 5 відсотків до завершення встановленого терміну податкової амністії. Якщо у тебе не гроші, а активи в будь-якій формі (наприклад квартира, а ви не маєте можливість показати документи про походження грошей на які ви купили її), то під 9 відсотків ти можеш зробити те ж саме".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗЕ-КОноміка: 97% суб'єктів ЗЕД не забезпечують навіть 10% всіх митних надходжень

За словами Гетманціва: «Чим складніше система оподаткування, тим вона більш справедливою», а «банківська система в Україні стабільна і прибуткова».

При цьому Гетьманців ніяк не коментує те питання, чому українці зобов'язані будуть платити «данину» державі за легальні свої особисті гроші, що роками відкладали від зарплат та пенсій - які фактично в рамках «податкової амністії» прирівнюються до зароблених з порушенням закону.

Про це, до речі пише у висновках Головне науково-експертне управління Верховної Ради до цього опусу Гетманціва та Зеленського. Цікаво, що народним депутатам, в число яких входить і сам Гетманцев, і чиновникам через таку «амністію» проходити не потрібно - тобто нести гроші в банк і платити «податок».

Нагадаю, за роки керування Зеленським та його людьми на кшталт Гетманцева економікою та податками в Україні ми отримали: діру у бюджеті понад 300 мільярдів гривень, всі найбільші державні компанії збиткові - "Укрзалізниця" 12 мільярдів збитку у 2020 році, "Енергоатом" 4,8 мільярда, "Укренерго" 27 мільярдів збитку, "Нафтогаз" 37 мільярдів збитку і так далі. Зовнішній борг України тільки у 2020 році виріс на 4 мільярди доларів, а загалом від початку президентства Зеленського - майже на 10 мільярдів доларів. Дефіцит Пенсійного фонду у січні-березні 2021 року становив 7,5 млрд грн, а загалом у 2021 навіть офіційно люди Зеленського визнали, що у Пенсійному фонді України буде не вистачати 26 мільярдів гривень, а який він буде насправді - невідомо.

І Україна замість реформування податкової системи, що дозволить вивести з тіні гігантські суми від юридичних осіб - отримає новий податок на заощадження звичайних українців. Економіка по зеленські...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТЕС Ахмєтова загрожує енергосистемі України, — СБУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити