image
 |  2 15 Травня 2020 | 21:18

У Зеленського зняли санкції з олігарха російського походження, якого розшукує НАБУ

Рада національної безпеки і оборони виключила з санкційного списку бізнесмена російського походження Олексія Федоричева.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на рішення РНБО від 14 травня та Центр журналістських розслідувань.

В рішенні, зокрема, вказано про виключення із санкційного списку юросіб від 19 березня 2019 року позиції 746. У Додатку 2 до указу президента за цим номером вказаний Олексій Федоричев.

Щодо нього строком на три роки вводились такі обмеження: блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном; запобігання виведенню капіталів за межі України та відмова в наданні та скасування віз резидентам іноземних держав, застосування інших заборон в’їзду на територію України.

У НАБУ Українській правді сказали, що з’ясовують обставини цього рішення.

Нагадаємо: Федоричев – крупний бізнесмен російського походження, громадянин Угорщини та Монако, кінцевий бенефіціарний власник компанії «ТІС» — найбільшого стивідорного оператора в Україні. В умовну групу «ТІС» входять компанії: «ТІС-КТ», «ТІС-Вугілля», «ТІС-Руда», «ТІС-Міндобрива», «ТІС-Зерно».

Він виїхав з СРСР в 1987 році, наразі він живе в Монако. Він є колишнім власником російських футбольних клубів «Динамо» (Москва) і «Ростов».

У 2018 році Національне антикорупційне бюро оголосило Федоричева в розшук, а суд наклав арешт на нерухоме майно компанії «ТІС-Міндобрива» та на кошти компанії «ТІС-Зерно», які належать Федоричеву.

У НАБУ кажуть, що бізнесмен у 2014 році «корумпував» керівника Державної продовольчої зернової корпорації. З квітня по липень 2016 року Федоричев в різних країнах зустрічався з головою правління ДПЗКУ (в той час корпорацією керував Петро Вовчук). Згідно з матеріалами, на цих зустрічах бізнесмен за хабар пропонував продати ячмінь і пшеницю за цінами нижче ринкових і досяг «злочинних домовленостей».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антифашизм? Зеленський зняв санкції зі спостерігачів на «виборах» в ОРДЛО: серед них – онучка Муссоліні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити