image
 |  5 30 Липня 2022 | 20:44

У злочинах проти національної безпеки на Волині СБУ відкрила 66 кримінальних проваджень

СБУ на Волині цілодобово працює над виявленням ворожих агентів та диверсантів.

Як пишуть Волинські новини, про це повідомила пресслужба відомства.

Слідчі Управління СБ України у Волинській області зареєстрували 66 кримінальних проваджень, пов’язаних з діяннями на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

Розслідування здійснювалось як стосовно подій, які мали місце на території нашої області, так і в інших регіонах – Київській, Донецькій, Луганській областях, оскільки дані провадження були розпочаті за заявами внутрішньо переміщених осіб, котрі прибули на територію Волині і тут звернулись з заявами про вчинення щодо них злочинів.

П’ятнадцятьом особам уже повідомлено про підозру у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки.

Зокрема, СБУ на Волині викрила зрадника, який передавав ворожим спецслужбам інформацію про типи і кількість військових літаків, місця їх дислокації, тренувальні польоти, особисті дані військовослужбовців аеродрому.

Також СБУ викрила російського диверсанта, який планував «залягти на дно» в західних областях країни та очікувати на подальші злочинні вказівки для проведення диверсійної діяльності на заході України. Окрім того, оперативники викрили на Волині шпигуна – громадянина Республіки Білорусь, який за завданням іноземних спецслужб збирав для ворога інформацію про розміщення та пересування техніки ЗСУ та стан мобілізації у регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Україна розпочала процедуру повернення тіл загиблих в Оленівці

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити