image
 |  2 22 Жовтня 2020 | 20:18

У Зміїнці безплатно обстежили жінок на пересувному мамографі (ВІДЕО)

На території Княгинівської ОТГ впродовж кількох днів працює виїзний рентгенологічний мамограф. В 50% обстежених жінок виявили патологію.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Працював пересувний мамограф також у Зміїнці. За 5 годин роботи рентген обстежив 38 жінок.

Усі знімки в кінці робочого дня, передають в центр раку. Даний апарат дає можливість розгледіти ущільнення від декількох міліметрів, тоді лікарі вже визначають чи доброякісне утворення чи злоякісне. Апарат за робочий день може прийняти 35-40 жінок, - каже рентген-лаборант Євгеній Приймак.

Як розповів керівник обласного медичного центру онкології Юрій Малімон, понад 230 випадків захворювання на рак молочної залози виявили цього року. Каже: волинянки із запізненням звертаються до лікарів, коли вже виявляють 3 і 4 стадія. Якби жінки хоча б раз на два місяці оглядали свої груди, витратили на це 10 хвилин, то могли б вчасно отримати медичну допомогу, каже лікар.

Рак молочної залози молодшає. У Волинський обласний медичний центр онкології щороку звертається все більше пацієнток молодші 40-ка років, розповів керівник установи Юрій Малімон. За його словами, почастішали випадки виявлення захворювання на рак молочної залози у 20-річних волинянок. При цьому, каже лікар, у молодшому віці перебіг хвороби триває важче, ніж у старшому.

За словами Юрія Малімона, щорічно на пересувному мамографі обстежують 6 тисяч пацієнток. Каже: близько у трьохсот виявляють захворювання на рак молочної залози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скаржаться на сморід: у місті на Волині посеред вулиці течуть нечистоти (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити