image
 |  2 23 Березня 2019 | 21:14

У «зоні відчуження» зафіксували рекордну кількість червонокнижних птахів (ФОТО)

У Чорнобильському заповіднику орнітологи-аматори зафіксували рекордну кількість орланів-білохвостів. Як відомо, ці птахи занесені до Червоної книги України. Орнітологи зафіксували 37 орланів-білохвостів.

Про це повідомляє Державна агенція України з управління зоною відчуження.

«Під час експедиції з дослідження птахів у Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику (Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник) орнітологи-аматори зафіксували рябчика, зграю самиць тетерука та рекордну кількість орланів-білохвостів — 37 особин за два дні. Також вони спостерігали за лебедями-кликунами, канюками, різними видами дятлів, снігурами, синичками та багатьма іншими пернатими», — йдеться в повідомленні.

Експерти Чорнобильського заповідника зазначають, що під час експедиції дослідників найбільше цікавив сичик-горобець — рідкісна найменша сова України, яка занесена до Червоної книги України. Цього разу сичик так і не з’явився, хоча його кілька годин приманювали, відтворюючи голос птаха.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити