image
 |  146 7 Грудня 2023 | 17:14

У ЗСУ серйозно виросла результативність мобільних вогневих груп

Протягом останніх трьох-чотирьох місяців у Збройних силах України серйозно зросла результативність мобільних вогневих груп.

Торік не було підрозділів, настільки оснащених відповідним озброєнням і приладами, під час телемарафону заявив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Зараз це виправлено, адже із досвідом приходить розуміння того як краще і ефективніше знищувати ворога. Це зараз застосовується на практиці і допомагає заощаджувати дефіцитні для нас зенітні керовані ракети, а також авіацію", - пояснив він.

Ворог планує атаки дронів заздалегідь, використовуючи різні маршрути. Речник Повітряних сил зазначив, що мобільні вогневі групи полюють не лише на дрони-камікадзе, але й на крилаті ракети РФ.

"У радіотехнічних військах є свої сили прикриття, які теж мають на озброєнні ПЗРК і знищують ракети. Звичайно з кулемету крилату ракету не знищиш - там швидкість велика і реакція має бути миттєва. Для цього існує Gepard", - сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім оголосив про запуск спільного з Україною виробництва зброї

Сьогоднішня ворожа повітряна атака була типовою. З 18 дронів ЗСУ збили 15. Основний удар був спрямований на Одеську і Хмельницьку області.

"В Одеській області ворог вдарив по припортовій інфраструктурі. Українське зерно окупантів дуже турбує і тому завдаються удари "Шахедами" в цьому напрямку після певної паузи. Туди вже більше місяця не прилітало. Водночас на Одещині добре відпрацювали мобільні вогневі групи", - сказав Ігнат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити