image
 |  5 21 Березня 2020 | 23:14

«UA:Волинь» під час карантину транслюватиме недільні Богослужіння

22, 29 березня та 5 квітня із 10:00 до 12:00 «Суспільний мовник Волині «UA: ВОЛИНЬ» наживо транслюватиме на власних цифрових платформах (Facebook-сторінці та Youtube каналі) Літургію зі Свято-Троїцького Кафедрального Собору ПЦУ, що в місті Луцьку.

Про це повідомляє «UA.Волинь».

Можливість ретрансляції у digital буде для всіх регіональних мовників Суспільного.

За рішенням керівництва єпархії, Літургії відбуватимуться на подвір’ї храму. За бажанням, віряни зможуть зайти в середину, але не більше десяти осіб одночасно.

Телеоператор «UA: ВОЛИНЬ» працюватиме в захисних рукавичках та масці і вестиме зйомку з балкону собору. Забезпечуватимуть трансляцію і стежитимуть за якістю сигналу продюсер філії Костянтин Лоцман, представники інженерної та digital-служб, які теж перебуватимуть на подвір’ї церкви.

Продюсер Волинської філії «Суспільного» Костянтин Лоцман:

«В умовах карантину суспільний мовник Волині намагається повноцінно інформувати краян про всі важливі події. Можливо така трансляція допоможе волинянам відчути присутність на Службі Божій, зміцнитись духовно не виходячи з дому і не наражаючись на небезпеку».

В телевізійному ефірі телеканал «UA:ВОЛИНЬ» 22 березня з 9:30 до 11:00 покаже трансляцію закритого Богослужіння, яке зніматимуть чернівецькі колеги, і поділяться сигналом з іншими регіональними філіями.

Протоієрей Віталій Собко, прессекретар Волинської єпархії Православної Церкви України:

«Церква, як духовна лікарня, не може припиняти свою діяльність. Інша річ — в яких формах ця діяльність може проводитись, щоб не порушувати карантинні заходи, які встановила держава. В храмах одночасно не може бути більше 10 осіб і ми думаємо над тим, щоб Богослужіння не припинялись, а людина могла забезпечити свої духовні потреби не хвилюючись за свою безпеку. Одна з таких форм — це богослужіння онлайн . Волинський Суспільний мовник люб’язно запропонував провести таку трансляцію. Це відповідальний крок телерадіокомпанії, який свідчить про розуміння медійниками необхідності духовної опіки і підтримки. Адже відчуття того, що Господь з нами, допомагає долати паніку і страх, а це дуже важливо у боротьбі з цією недугою».

Нагадаємо, Суспільний мовник запустив щоденний міжплатформовий марафон «На карантині». На прямий ефір у київську студію щодня запрошують галузевих експертів, представників влади та посадовців. Також під час марафону журналісти регіональних філій включаються в загальнонаціональний ефір, аби докладніше розповідати про життя в умовах карантину різних областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ватикан відпустив хворим COVID-19 та лікарям усі гріхи

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити