image
 |  0 6 Квітня 2022 | 11:41

"Убивці танків" або "літаючі дробовики" - американці розповіли про зброю, яку передадуть в Україну

США передадуть Україні 600 важких дронів-камікадзе, які несуть боєзаряди, подібні до джавелінів.

Про це пише Bloomberg.

"Американські безпілотники для України включатимуть новітніх вбивць танків, - йдеться у статті. - Девайси можуть пролітати по 40 км + 20 хв "зависати" у повітрі в пошуках цілі. Новітні версії моделі можуть знищувати російські танки, артилерію. "Літаючий дробовик" є частиною нового замовлення Пентагону на 300 мільйонів доларів".

Пентагон планує замовити та відправити в Україну 10 безпілотників новітньої моделі Switchblade, озброєних боєголовками, що розбивають танки.

З анонімних джерел журналісти з'ясували, що нова зброя Switchblade-600 є частиною летальної військової допомоги у розмірі 300 мільйонів доларів, оголошеної Пентагоном у п'ятницю увечері, яка замовлятиметься безпосередньо у виробників, а не з наявних запасів.

Міністр оборони Ллойд Остін підтвердив, що безпілотники для знищення танків є частиною озброєння, яке надсилається в Україну.

"Перелік останньої партії озброєння, що відправляється до Києва, включає безпілотні літальні апарати Switchblade, за допомогою яких можна переслідувати бронетанкові формування", — сказав Остін.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити