image
 |  2 27 Липня 2022 | 08:22

Учасник російсько-української війни та «Тріо Маренич» отримають звання "Почесних громадян Луцька"

У Луцьку присвоять звання «Почесний громадянин м.Луцька» загиблому у російсько – українській війні військовослужбовцю Сергію Сулимі та учасникам українського музичного колективу «Тріо Маренич», народним артистам України, а саме: Валерію Мареничу, Антоніні Маренич та Світлані Маренич. Таке рішення ухвалила депутатська комісія з питань законності Луцької міськради.

Сергій Сулима загинув 3 квітня 2021 року внаслідок підриву на ворожій міні в районі селища Шуми на Донеччині. Похований на Алеї почесних поховань міського кладовища у селі Гаразджа Волинської області. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (Указ Президента України від 7 квітня 2021 року №149/2021).

Також комісія підтримала відзначення учасників українського музичного колективу «Тріо Маренич» - народних артистів України Валерія Маренича, Антоніну Маренич та Світлану Маренич. За високу професійну майстерність, значний особистий внесок у розвиток культури, популяризацію українського музичного мистецтва в Україні та за її межами вони отримають звання "Почесних громадян міста Луцька".

"Місто з тисячолітньою історією має шанувати своїх героїв. Ті, хто веде боротьбу проти споконвічного ворога на фронтах російсько-української війни, є прикладом мужності та доблесті. Вони заслужили свій почесний статус. Як і ті, хто прославляє українську культуру, пісню, формує ідентичність. Тому це рішення - актуальне і правильне", - прокоментував голова фракції ВО "Свобода" у Луцькій міськраді, очільник постійної комісії з питань законності Микола Федік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьк хоче придбати тепловізор для військової частини

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити