image
 |  2 14 Червня 2020 | 08:21

Учасників пробного ЗНО на Волині закликають залишатися вдома і пройти тестування онлайн

15 та 17 червня в Україні мало би відбутися пробне ЗНО. На Волині готували 49 пунктів для тестування. Наразі урядовці повідомили, що пробне ЗНО-2020 скасовується.

У Волинському центрі зовнішнього незалежного оцінювання закликають учасників та працівників шкіл не їхати в понеділок до пунктів тестування. Через скасування пробного ЗНО пропонують скласти тести онлайн.

Про це Суспільному розповіла завідувачка центру ЗНО Волині та моніторингових досліджень Алла Корнейко. З її слів, до пробних тестувань зовнішнього незалежного оцінювання готувалися 6775 волинян.

Нагадаємо, 15 та 17 червня в Україні мало би відбутися пробне ЗНО. На Волині готували 49 пунктів для тестування. 13 червня стало відомо, що Кабінет міністрів скасував проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд заборонив проведення пробного ЗНО

"Учасникам в день планового тестування в 11:00 можна зайти на власні інформаційні сторінки, які для них були створені під час реєстрації. Там вони отримають завдання тестування, яке вони мали виконати в аудиторії. Ці завдання треба завантажити на свій комп'ютер і виконати впродовж трьох днів враховуючи 15 і 17 червня. Відправити на спеціальний сервіс визначення результатів пробного ЗНО на сторінці українського центру якості освіти. Орієнтовно на 7-день отримують результати тестування", - пояснює Алла Корнейко.

Напередодні, 12 червня кореспонденти Суспільного перевірили, як до тестувань готуються навчальні заклади та випускники.

У 26 школі Луцька планували провести пробне ЗНО з англійської мови 17 червня. Вчителі та технічні працівники в аудиторіях вже розставили парти та крісла так, аби учні сиділи на відстані півтора метра один від одного.

У кожному з пунктів тестування мало бути по 230 учасників. Чи повернуть зареєстрованим волинянам гроші, сплачені при реєстрації, наразі не відомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У масках і просто неба: луцькі каратисти відновили тренування (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити