image
 |  4 10 Травня 2021 | 20:09

Учені встановили, чому деякі люди живуть більш як 100 років

Учені з Італії, які представляють Болонський університет, детально вивчили геном довгожителів. Вони встановили, чому деяким людям вдається жити понад 105 років, про це пише Medical Xpress.

У дослідженні італійських учених взяли участь 81 довгожитель, вік яких був 105 років і старше. Фахівці вивчили їх генетику, а для проведення порівняльного аналізу залучили ще 36 добровольців. Вони були з цього ж регіону, а вік - 68 років. У піддослідних взяли зразки крові, після чого провели секвенування геному, щоб виявити відмінності між молодшою ​​і старшою групами. У результаті експерименту вчені зафіксували п'ять генетичних змін, які були поширені в людей у ​​віці 105-110 років. Вони стосувалися двох генів - STK17A і COA1.

Також експерти з Італії вивчили, скільки сталося природних мутацій. Виявилося, що в довгожителів нижче навантаження мутацій практично в усіх вивчених генах. За словами професора імунології Болонського університету Клаудіо Франчески, від вікових серйозних захворювань довгожителів також захистили механізми репарації ДНК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки волинян віддали перевагу шлюбу з іноземцями

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити