image
 |  4 24 Січня 2023 | 14:48

Учениця сільської школи на Волині виготовляє натуральні свічки (ФОТО)

Вироби чотирнадцятилітньої Ангеліни Нивчик із Ворокомле не лише практичні у щоденному побуті, а й можуть стати сувеніром для друзів чи близької людини.

Ангеліна розпочала свій невеличкий бізнес із виготовлення затребуваної нині продукції не випадково, - пише газета Полісся.

В Україні через пошкодження енергетичної інфраструктури рашистами часто вимикають світло, тож втілювати ідею в реальність узялася приблизно місяць тому. За невеликий проміжок часу свічки ручної роботи знайшли покупців з усієї Волині.

— Для виготовлення свічки можна обирати бджолиний, кокосовий, соєвий віск, однак я зупинилася виключно на бджолиному, — розповідає Ангеліна Нивчик про справу, яка поволі переростає у хобі. — Медовий аромат розноситься по всьому дому, створюючи відчуття магії. І ця атмосфера ще більше додає бажання творити. Тато замовляє готові листи воску. Далі, заручившись його допомогою, ріжу віск на смужки, тоді нагріваю до певної температури, а в середину пласта вставляю джгут із натуральної лляної нитки. Штучна нитка може створювати кіптяву при горінні, а з тим і неприємний запах. Розмір підганяю під бажані параметри виробу. Наприклад, свічка завдовжки 20 сантиметрів та діаметром у 2,6 сантиметра може горіти більше п’яти годин, —розкриває технологічні етапи виготовлення продукції юна майстриня.

Без запалених свічок важко уявити святкування новорічно-різдвяних празників. Вони здавна є символами домашнього затишку, тепла та романтики. Як відомо, 2023 рік пройде під знаком чорного водяного кролика, а ця тваринка любить усе натуральне. Тому, освоївши ремесло із виготовлення свічок, Ангеліна застосувала їх у створенні святкових композицій. Додавши гілочки хвої, декорацію закріпила на сосновій колодці. Прикрасити виріб можна різноманітними оздобами на власний смак. Такі композиції можуть стати відмінним подарунком для друзів чи близької людини.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити