image
 |  0 3 Серпня 2022 | 13:16

Удар ЗСУ по ешелону рф з боєприпасами серйозно пошкодив залізницю до Криму

За даними британської розвідки, завданий Україною удар по російському військовому ешелону, що прямував з Криму, серйозно пошкодив залізничне сполучення.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться в огляді розвідки про війну в Україні за 3 серпня.

"Внаслідок завданого Україною удару по російському ешелону з боєприпасами на Херсонщині дуже малоймовірно, що залізниця з Херсона до Криму залишається у робочому стані. Скоріш за все, росіяни відремонтують залізницю через кілька днів, але вона і далі залишиться вразливою точкою для російських сил і їхніх ланцюжків постачання з Криму до Херсона", – зазначають у ньому.

Щодо Херсона пишуть, що Росія влаштувала поромну переправу для цивільного використання після того, як Антонівський міст отримав серйозні ушкодження, але її майже точно будуть використовувати і російські військові для перекидання сил та постачання.

За оцінкою британської розвідки, ближчим часом ще більше цивільних громадян в окупованому Херсоні й околицях спробують виїхати через загрозу бойових дій та ще більше ускладнення продовольчого становища. У зв’язку з цим можливе підвищене навантаження на транспортні вузли та додаткові заходи з боку окупаційної влади для контролю руху.

Нагадаємо, 1 серпня в ОК "Південь" повідомили про влучання в російський ешелон з військовою технікою, боєприпасами й живою силою в районі залізничної станції Брилівка на Херсонщині.

У попередньому огляді британська розвідка прокоментувала атаку нібито українського безпілотника на штаб Чорноморського флоту, про яку заявила російська сторона.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити