image
 |  0 3 Травня 2019 | 11:45

УЄФА підтвердив правомірність виступів Мораєса за збірну України

УЄФА виніс рішення у справі щодо натуралізації ФФУ нападника Шахтаря Жуніора Мораєса.

Збірна України не отримає санкцій за натуралізацію Жуніора Мораєса. УЄФА визнав натуралізацію бразильського нападника правомірною, повідомив президент ФФУ Андрій Павелко на своїй сторінці у Facebook.

Натуралізація Мораєса: Юристи дали правову оцінку ситуації з можливим порушенням статуту ФІФА 

"Контрольно-дисциплінарний орган УЄФА підтвердив правомірність виступів Жуніора Мораеса за збірну України в матчах з Португалією і Люксембургом! Це перемога Мораєса і всього українського футболу! Ми завжди будемо до останнього захищати національну збірну і її гравців — справжніх патріотів України, і в УЄФА, і в ФІФА.

А Жуніор вже довів, що є її патріотом. Адже, в той час, коли чимало футболістів після початку війни на Донбасі покинули Україну, Мораєс залишився вірним нашій країні, обравши її новою батьківщиною для своєї сім’ї і зробивши свідомий громадянський вибір на користь нашої держави. Таким чином Жуніор продемонстрував гарний приклад патріотизму для молодого покоління і майбутніх гравців національної збірної!

Браво, Мораєс! Щиро бажаю футболісту успіхів і забитих голів за головну команду України! А вболівальників збірної запрошую підтримати "синьо-жовтих" у двох найближчих матчах з Сербією і Люксембургом, які відбудуться у Львові на початку червня! Слава Україні", – написав Павелко.

Нагадаємо, після матчу відбору до Євро-2020 проти Люксембургу тамтешня федерація футболу подала скаргу в УЄФА УЄФА відкрив справу проти України після скарг Португалії та Люксембургу щодо натуралізації Мораєса на неправомірність натуралізації 32-річного Жуніора Мораєса. Люксембург та Португалія мотивували це тим, що форвард не проживав в Україні безперервно протягом 5-ти років.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити