image
 |  2 22 Липня 2022 | 15:23

Угода про українське зерно підписана

Делегації України та росії прибули до Стамбулу для підписання "зернової угоди". Документ підписуватиметься в присутності президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана та генсека ООН Антоніу Гутерреша.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на BBC.

Так, українську делегацію очолює міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

У рамках візиту українська сторона провела зустріч з генеральним секретарем Організації Антоніу Гутеррешем, йдеться у повідомленні пресслужби відомства. 

"У фокусі діалогу - ініціатива ООН щодо розблокування морських портів для експорту продовольства та гарантії безпеки для суден. Генеральний секретар вкотре висловив підтримку деблокаді українських портів та запевнив, що безпека є беззаперечним пріоритетом ООН. Організація зробить максимум, аби цей принцип дотримувався всіма учасниками переговорів", - уточнюють у Мінінфраструктури.

За даними ТАСС, керівник Міноборони росії Сергій Шойгу прибув до Стамбула для підписання угоди.

Радник голови ОП Михайло Подоляк розкрив деталі угоди:

  • Україна не підписує жодних документів з росією. Ми підписуємо договір з Туреччиною та ООН і беремо на себе зобов'язання перед ними. росія підписує дзеркальний договір з Туреччиною та ООН.
  • Жодного супроводу транспорту російськими кораблями та присутності представників у наших портах. У разі провокацій - негайна військова відповідь.
  • Усі перевірки транспортних кораблів здійснюватимуться спільними групами в водах у разі виникнення такої потреби. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити