image
 |  2 4 Квітня 2018 | 12:32

Угорця засудили до двох років умовно за війну проти України на боці «ДНР», а прокуратура вимагає реального позбавлення волі

Суд в Угорщині дав угорцю, який воював на боці проросійських терористів, два роки ув'язнення умовно.
Про це 04 квітня 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
До двох років позбавлення волі умовно угорський суд засудив громадянина Угорщини за участь у війні на боці проросійських сепаратистів на сході України, – повідомив портал 444.hu.

Це перший вирок угорського суду у подібній справі.
43-річного Кріштіана Л., який від 2015 до 2017 року воював проти української армії в Донецьку, суд у місті Сексард на півдні країни засудив до умовного ув’язнення за «незаконне приєднання до озброєного формування, що брало участь у збройних сутичках».
Пояснюючи м'який вирок, суддя зазначив, що подібний злочин розглядається в Угорщині вперше і що підзахисний не усвідомлював, що порушує угорські закони. Згідно з угорським законодавством, угруповання проросійських бойовиків на Донбасі вважаються незаконними збройними формуваннями.
Вирок не набув чинності. Прокуратура подала апеляцію, вимагаючи для чоловіка реального позбавлення волі.
Кріштіана Л. затримали минулого року в аеропорту Будапешта, куди він повернувся після участі у бойових діях проти української армії на Донбасі на боці так званої «ДНР». Колишній поліцейський поїхав на територію Донбасу, контрольовану проросійськими бойовиками, де долучився до незаконних збройних формувань, пройшов вишкіл і отримав фінансову винагороду за «службу».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити