image
 |  4 13 Листопада 2017 | 17:23

Угорщина вимагає покарати українців, які зняли угорський прапор із закарпатської міськради

Глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сіярто вимагає від української влади «відреагувати на інцидент», який стався у закарпатському місті Берегово учора, 12 листопада.

Про це пише Вголос із посидланням на Hirado.hu.

Сіярто заявив, що Угорщина очікує від України проведення розслідування щодо націоналістичних груп, члени яких зірвали угорський прапор із мерії Берегова. Дипломат зазначив, що до МЗС Угорщини викличуть із цього приводу посла України в Будапешті.

«Виконавці повинні бути затримані та покарані якомога швидше», – заявив він.

Як ми вже інформували, учора, 12 листопада, у Берегові відбулися заходи, приурочені до 79-ї річниці створення організації «Карпатська Січ». Активісти пройшли містом колоною, а тоді стягнули з флагштока на будівлі міськради угорський національний прапор.

Тим часом, за інформацією порталу Mukachevo.net, через інцидент виникла невеличка суперечка активістів з правоохоронцями, і прапор невдовзі був повернутий на місце.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан попередив, що можливі нові конфліктні ситуації з Україною через законодавчі ініціативи Києва.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити