image
 |  146 28 Січня 2024 | 18:27

Угорських політиків постійно тягне до сил зла, - голова Волинської «Свободи»

Вважаю, що лідеру угорської маргінальної партії Mi Hazank Ласло Тороцкаї не варто захоплюватися геополітичними іграми та ідеями про новий розподіл світу. Потрібно позбутися хворобливих марень про велику Угорщину. Спуститися на грішну землю та усвідомити своє справжнє місце на планеті і континенті. Інакше повернення до реальності може бути дуже болючим.

Таку думку на сторінці у facebook висловив очільник Волинської "Свободи" Анатолій Вітів.

Угорським політикам не варто розкидатися підлими заявами про територіальні претензії до України і пам'ятати про ефект бумерангу. З початку минулого століття Угорщина двічі опинялася не по той бік історії. І жорстко розплачувалася за свій вибір. Спочатку вона зазнала поразки у Першій світовій війні і втратила велику частину території за Тріанонською угодою 1920 року.

У Другій світовій війні Угорщина була вірним союзником Гітлера і разом з вермахтом брала участь в окупації українських земель. Угорські військові причетні до масових розстрілів цивільного українського населення і скоювали багато злочинів.

У 1956 році саме совєтська армія придушила повстання угорців в Будапешті. Напевно Угорщина забула про російські танки на вулицях своєї столиці. Про тисячі вбитих та поранених угорців. Дивно, що в угорських політиків така коротка пам'ять. Їх чомусь постійно тягне до сил зла, - написав депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи готовий Захід до протистояння з Росією?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити