image
 |  4 21 Квітня 2020 | 20:35

Укpаїнцю, якому в Польщі зламали чеpеп, зібpали тpетину з необхідних коштів

Для українця, якому зламали череп у центрі Познаня, зібрали 50 тис зл. Бракує вдвічі більше. Хлопця госпіталізували зі зламаним черепом, та внутрішньочерепною гематомою з масовим ефектом.

Як пoвідoмляє «Yavp.pl» із пoсиланням на siepomaga.pl, інцидент стався на площі Старий ринок в Познані 24 листопада 2019 року. Фактично через тиждень після того, як хлопець разом із родиною приїхали з України до Польщі.

Ввечері на нього напав поляк і вдарив пляшкою по голові. Наступного дня постраждалий впав у кому, в якій перебував протягом 2-х місяців. Громадянину України зробили 2 операції, вирізавши чверть черепної кістки. Зараз в стані здоров'я 25-річного хлопця є невеличкий прогрес: стають помітними його реакції на навколишнє середовище.

Видання plus.gloswielkopolski.pl пише, що в квітні 2020 року молодого українця відправили на подальшу реабілітацію до спеціалізованої медичної установи в Кракові. Місяць лікування там коштує близько 20 тисяч злотих, практично так само, як і в лікарні, де він перебував до цього.

На сайті siepomaga.pl триває збір коштів на коштовну еабілітаці. українця. Загалом треба зібрати понад 150 тисяч злотих. На сьогодні небайдужі переказали третину цієї суми - 50,7 тисяч злотих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі затримали лжегенерала української армії

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити