image
 |  2 25 Березня 2018 | 10:16

Україна перейшла на літній час, але пункти пропуску на Донбасі діють за старим часом

У ніч на неділю Україна перейшла на літній час – о 3:00 стрілки годинника перевели на годину вперед. У той же час бойовики дію пунктів пропуску на Донбасі на літній час не перевели.
За постановою Кабміну, перехід на літній час в Україні уже понад 20 років відбувається в останню неділю березня.
Як повідомлялося, 14 березня комісія Київради з питань охорони здоров'я та соцзахисту погодила проект рішення про звернення до Кабміну щодо перегляду доцільності запровадження та скасування переходу на літній час.
8 лютого Європарламент схвалив резолюцію, в якій закликав Єврокомісію провести оцінку нинішньої системи переведення стрілок годинника двічі на рік і у разі необхідності змінити її.
У вересні 2011 року Верховна Рада, слідом за Росією та Білоруссю, скасувала переведення годинників на зимовий час, і таким чином Україна залишилася в літньому часі.
Таке рішення викликало невдоволення влади Західної України, де, як зазначалося, при скасуванні переходу на зимовий час світало б тільки о 10:00.
У жовтні 2011 року Рада скасувала своє рішення, доручивши Кабміну внести на її розгляд протягом місяця законопроект про порядок обчислення часу на території України.
Потім Мінекономіки ініціювало скасування переходу вже на літній час, а Кабмін у лютому 2012 схвалив цей законопроект і зареєстрував його в Раді.
Парламент його так і не розглянув, і після обрання Ради нового скликання законопроект був відкликаний.
Водночас, як повідомляє на стоїй сторінці у ФБ Державна прикордонна служба України, представники ОРДЛО не змінили графік роботи КПВВ після переходу України на літній час.
«На лінії розмежування в межах Донецької та Луганської областей підрозділи Держприкордонслужби вчасно розпочали роботу щодо пропуску осіб і транспортних засобів у контрольних пунктах в'їзду-виїзду. Але прикордонникам стало відомо від мандрівників, що найманці псевдореспублик графік своєї роботи не змінили і почали пропускні операції на годину пізніше», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на даний час накопичень транспортних засобів перед КПВВ немає, скоріш за все, через вихідний день. ДПСУ просить громадян врахувати цю інформацію для планування поїздок, оскільки труднощі можуть виникнути ввечері перед закриттям КПВВ, а особливо з початком нового робочого тижня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити