image
 |  2 11 Грудня 2017 | 14:25

Українська музична освіта будується на російській музиці, тому в голові у кожного випускника – «могучая кучка», - Брати Капранови

Українські консерваторії та музичні школи сьогодні виховують російських музикантів.
Про це у Фейсбуці пишуть письменники Брати Капранови.
Як приклад вони наводять соліста київської філармонії Антонія Баришевського, котрий буде виступати з різдвяною програмою "Дзвони".
«Окрім європейських Ліста, Гріга та інших він гратиме Мусоргського, Бородіна, Рахманінова і... жодного українського композитора. Українці не писали і не пишуть музику про Різдво? Та наче пишуть. Це програма на експорт, де не знають наших? Та ні, гратиме у Києві.
То в чому причина?
У тому, що талановитому і прекрасному, без перебільшень, піаністу Антонію Баришевському навіть на думку не спадає грати українських композиторів, бо він - випускник української консерваторії. А українська музична освіта цілком будується на російській музиці, тому в голові у кожного випускника - "могучая кучка", яку туди закладають з перших нот. А Лисенко, Ревуцький, Леонтович, Лятошинський для них - екзотика, про яку треба спеціально згадувати.
От зараз багато сперечаються про те, як відрізнити українського музиканта від інших музикантів. Але ж усе просто - для українського музиканта українська музика - це основа, перше, що спадає на думку, те, що він найкраще знає. І формує це - виховання, перш за все - система освіти», - підсумовують Брати Капранови.
А тим, хто сумнівається радять поцікавитися програмами консерваторій, подивитися афіші філармоній і порахувати так кількість українських творів.
Також Брати Капранови рекомендують зайти на концерт найближчої музшколи і послухати, кого там грають.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити