image
 |  0 10 Січня 2018 | 13:00

Українська поліція вимагала $300 000 викупу у білоруса, який отримав громадянство України (ВІДЕО)

У Києві правоохоронці організували протизаконне затримання бізнесмена і під загрозою його переміщення в Білорусь вимагали викуп. Про це повідомляє UA1.
Співробітники Голосіївського управління поліції і прокурори Київської міської прокуратури №1 організували протизаконне затримання бізнесмена Тимофія Кохновича і під загрозою його переміщення на територію Білорусі вимагали викуп. Про це написав журналіст Євген Плінський на Facebook.
За його словами, він став очевидцем затримання бізнесмена правоохоронцями, яких журналіст назвав "організованим злочинним угрупованням". Плінський зазначив, що одним з керівників затримання був заступник начальника відділу кримінальної поліції Голосіївського ГУНП.
Жертвою правоохоронців виявився бізнесмен з Білорусі, який в 2016 році отримав паспорт громадянина України. У вересні 2017 року проти Кохновича поліцією було відкрито досудове розслідування стосовно зберігання ним зброї і боєприпасів. При цьому раніше білоруського бізнесмена викликали в МВС для того, щоб він розповів про свої цілі переїзду в Україну.
"Після цієї зустрічі, через "доброзичливців" йому була передана інформація що виклик в МВС – це початок справи про його екстрадицію в Білорусь, що нібито українські та білоруські правоохоронні органи склали список з 25 осіб, колишніх громадян Білорусі, які під будь-яким приводом повинні бути екстрадовано в Білорусь і він, Кохнович, знаходиться в цьому списку", – написав журналіст.
Плінський додав, що правоохоронці запропонували бізнесменові відкупитися від екстрадиції хабарем у розмірі 300 тис. доларів. Водночас силовики провели обшуки за місцем проживання Кохновича.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити