image
 |  0 10 Січня 2018 | 13:44

Український державний банк кредитуватиме російський бізнес

Український державний банк «Укргазбанк» вирішив надати кредит бізнесу російських підприємців в сумі 910 мільйонів гривень.
Про це 10 січня 2018 року повідомляє сайт «Hyser.com.ua».
Державний «Укргазбанк» надасть кредит в сумі 910 млн гривень (близько 33 мільйонів доларів) готелю «Прем'єр Палас». Цей готель входить в групу «VS Energy», власниками якої є російські підприємці Олександр Бабаков, Євгенія Гинера і Михайло Воєводін. Про це свідчать дані в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.
В кінці 2017 року, а саме 22 грудня акціонери «Прем'єр Палас» схвалили висновок генерального кредитної угоди з «Укргазбанком» на кредит в сумі 910 мільйонів гривень. В заставу по кредиту російські підприємці надали будівлю готелю в Києві площею 27,7 тисяч квадратний метрів. До слова, ринкова вартість даного об'єкта становить 979,5 мільйонів гривень.
Відзначимо, що кіпрська компанія «Pumori Enterprises Investments Ltd» має у володінні 62,2% «Прем'єр Палас», ще 29,1% належать «Східно-Європейській готельній компанії», яка знаходиться в Києві. Однак, номінальними власниками цього бізнесу є громадяни Латвії: Дідзіс Берзініс і Вілліс Дамбініс, громадянка Словаччини Наталія Селіванова і громадянин Німеччини Геннадій Соколов.
Що стосується «Укргазбанку», то 94,94% його акцій належать державі . За даними Нацбанку, станом на 1 липня 2017 року цей державний банк за розміром активів займав четверте місце серед 88 діючих українських банків

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити