image
 |  2 3 Березня 2018 | 18:15

Українській гривні — 100 років

Про те, що українській гривні виповнюється 100 років, нагадала оновлена експозиція музею нумізматики в Острозі на Рівненщині. Про це 03 беpезня 2018 року повідомляє сайт «Урядовий кур’єр». Саме 1 березня 1918 року Українська Центральна Рада ухвалила Закон «Про грошову одиницю, биття монети та друк державних кредитових білетів». 6 квітня в обігу з’явилися перші гривневі банкноти. Випуск гривні продовжили і за часів гетьманату  Павла Скоропадського, але згодом припинили. А відновили із приходом до влади Директорії.
Саме ж слово «гривня» походить від прикраси із золота або срібла у вигляді обруча, який носили на шиї (тобто на загривку). Це були м’яко заокруглені обручі з різноманітними прикрасами, — нагадує острозький історик Микола Бендюк.
Батьком гривні в незалежній Україні став Віктор Ющенко: вона з’явилася в обігу 1996-го, через 5 років після народження незалежної держави.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити