image
 |  4 22 Травня 2018 | 17:18

Український культурний фонд приймає заявки на конкурс проектів

Український культурний фонд (УКФ) розпочав приймати заявки культурно-мистецьких проектів.


Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомила виконавчий директор Українського культурного фонду Юлія Федів.
"Після оголошення конкурсу у нас дедлайн до подачі заявки - 2 липня 2018 року. Тому, стартуючи відучора, ми чекаємо на ваші проектні заявки, які після 2 липня пройдуть технічну оцінку в дирекції Українського культурного фонду і після технічної оцінки будуть направлені до експертних рад. Така оцінка триватиме місяць, до 9 серпня, тоді ми отримаємо протоколи і оцінки від експертів, на базі чого вже буде прийнято рішення, чи буде підтримана заявка УКФ, чи ні. Після цього ми з аплікантами, котрі пройдуть відбір експертних рад, будемо підписувати договори і з вересня вже можна буде розпочати свої проекти", - зазначила Федів.

При цьому Федів наголосила, що початок проекту має розпочатись не раніше 1 вересня 2018 року, однак реалізувати проект необхідно до грудня (вже у грудні Український культурний фонд звітуватиме про результати своєї діяльності).
Також у фонді визначили пріоритети, відповідно до яких кожен охочий може подавати заявку до відповідного напрямку, з якими можна ознайомитися на сайті перед поданням заявки.
"У нас буде три типи конкурсів, перший - це конкурс індивідуальних проектів. Ви як організація можете подати власний проект та отримати 100% фінансування від Українського культурного фонду, мінімальне фінансування стартує з 50 тис. гривень, максимально - 500 тисяч гривень", - зазначила Юлія Федів.

Наступний тип, який підтримується фондом - проекти національної співпраці, які передбачають наявність двох організацій з України. Таким чином організація шукає партнера, з яким спільно надсилається заявка на фінансування до УКФ. Тут фінансується 80% бюджету. Максимальна сума гранту - 1,5 млн гривень.
Третій тип - проекти міжнародної співпраці, які передбачають наявність партнера з-за кордону. В рамках проектів міжнародної співпраці максимальне фінансування складає два мільйони гривень.
Загалом Український культурний фонд планує підтримати близько сотні індивідуальних проектів, в напрямку національної співпраці - близько 50-ти проектів та близько 15-ти проектів міжнародної співпраці.
Як повідомляв Укрінформ, 22 травня в прямому ефірі було обрано членів експертних рад Українського культурного фонду шляхом сліпого жеребкування.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити