image
 |  4 17 Березня 2023 | 15:17

Україна буде виробляти ядерне паливо для АЕС

"Енергоатом" розпочне виробництво компонентів ядерного палива. А вже у 2026 році планують вийти на повний цикл виготовлення.

Зараз компанія завершує процес ліцензування компонентів ядерного палива, і вже протягом 2023 року планує розпочати їхнє промислове виробництво, повідомили у пресцентрі.

Вироблені "Енергоатомом" компоненти буде використано для виготовлення палива, призначеного для реакторів типу ВВЕР-440, де раніше використовувався російський аналог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ССО відмінусували роту ворога і БПЛА у Бахмуті

Українські спеціалісти зараз працюють на шведському підприємстві Westinghouse. Саме за їхньою технологією будуть вироблятися вітчизняні компоненти, на основі яких шведська компанія вироблятиме ядерне паливо для українських атомних електростанцій.

"Україна — одна з перших країн, яка диверсифікувала постачання ядерного палива, і це дало можливість відмовитися від його закупівлі у Росії. Наше спільне з американськими партнерами завдання — якнайшвидше виробити відповідні типи палива для того, щоб витіснити Росію з ринку ядерного палива", – зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити