image
 |  4 13 Серпня 2019 | 14:09

Україна може продовжити чинний контракт з Росією щодо транзиту газу, — секретар РНБО

У Раді національної безпеки та оборони не виключають, що Україна може продовжити чинний контракт на транзит російського газу до Європи через українську газотранспортну систему. Про це повідомив секретар РНБО Олександр Данилюк в інтерв’ю BBC, - пише Український тиждень.

«Після формування нового уряду має бути сформована нова група і керівник цієї групи, міністр енергетики, який буде відповідати за перемовини щодо підписання або нового, або продовження цього контракту», — повідомив Данилюк. 

Він зазначив, що транзит газу щороку приносить Україні три мільярди доларів доходів. Також, він робить українську ГТС привабливою для інвестицій.

«Тому коли ми говоримо про транзит — це і кошти, які ми отримуємо, і розвиток ГТС, і можливість залучення інвестицій, це і розвиток країни», — додав секретар РНБО.

Крім того, на питання журналіста про те, чи має Україна запасний план на випадок того, що домовленості щодо транзиту газу з Росією так і не вдасться досягти, Данилюк відповів: «Було б абсолютно безвідповідально не мати плану «Б».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спочатку децентралізація - тоді місцеві вибори 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити