image
 |  4 10 Травня 2022 | 19:42

Україна надала другу частину опитувальника щодо вступу в ЄС

У Європейській комісії офіційно отримали від України другу частину відповідей з ​​опитувальника, необхідні для надання висновків щодо надання Україні перспектив членства в ЄС.

Про це повідомив у вівторок у Брюсселі на брифінгу представник ЄК Ерік Мамер, пише УНН.

Цитата

"Єврокомісія має дати свій висновок, заснований на відповідях, які направила Україна... Ми отримали їх офіційно. І ми поставили перед собою завдання зробити це якнайшвидше. Червень, безумовно, - ціль. Але ми повинні побачити... "Якнайшвидше" - це для нас безумовно шлях вперед", - повідомив Мамер.

Доповнення

9 травня Україна офіційно передала Європейській комісії фінальну частину опитувальника, необхідну для оцінки готовності України до набуття статусу кандидата на членство в ЄС. Відтак, технічна частина процесу зі сторони України завершена і м’яч перебуває на боці Європейського Союзу.

Віце-прем’єр-міністр з європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна очікує отримати статус кандидата на вступ до Європейського Союзу в червні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ зазнає катастрофічних втрат у війні і змінює свою пропаганду - розвідка

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити