image
 |  175 18 Квітня 2024 | 20:44

Україна наносить удар: росія втратила єдину у своєму роді радіолокаційну систему

Як випливає з нової інформації, росія втратила єдину у своєму роді радіолокаційну систему. Як українські, так і московські джерела повідомляють, що Київ почав атаки на сотні миль углиб російської території.

Про це пише УНІАН, повідомляє ВолиньЮА.

Як пише Newsweek, у середу українські ЗМІ повідомили, що київські безпілотники завдали удару по об'єкту, де розміщений загоризонтний радар "Контейнер 29Б6" у російській республіці Мордовія, з посиланням на джерела в українській військовій розвідці. Російські та українські джерела повідомили про попередню атаку безпілотників на об'єкт у Мордовії 11 квітня.

У середу Артем Здунов, регіональний губернатор Мордовії, заявив, що український безпілотний літальний апарат "знову атакував об'єкт у Мордовії" близько 8 години ранку за місцевим часом. За його словами, російська ППО збила дрон.

У повідомленні ВЧК-ОДПУ, яке нібито володіє інсайдерською інформацією російських силовиків, ідеться про те, що "атака пройшла успішно, і зараз російська загоризонтна станція не працює".

Унікальна РЛС 29Б6 "Контейнер" є частиною російської системи раннього попередження для виявлення загроз, що наближаються на відстані тисяч миль, таких як балістичні ракети великої дальності. За даними російського державного інформаційного агентства ТАСС, він може відстежувати запуски крилатих і гіперзвукових ракет, а також зліт літаків на відстані до 1860 миль.

Forbes назвав радар, що базується в Мордовії, єдиним у Росії загоризонтним радаром, спрямованим на захід, який контролює повітряний простір навколо Європи. Його вартість становить 110 мільйонів доларів, додало видання.

"Заповнити прогалину", що утворилася через відсутність радара, буде вкрай складно, повідомив Telegram-канал ВЧК-ОГПУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Крим

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити