image
 |  135 2 Жовтня 2023 | 20:00

Україна нині хірург зі скальпелем, який намагається зробити світу краще і світ кращим

Глобальне ніщо

Геополітичні конвульсії останньої в світі кочової імперії, що живе за рахунок контролю стратегічних шляхів і стратегічних ресурсів немилосердно грабуючи колонізовані нації і народи - справжніх володарів цих ресурсів, вражають.

Москва як ракова пухлина усі роки після розвалу Союзу намагається мімікрувати під щось, щоб хоч якось приховати свою метафізичну пустку і симулякрний характер.

Від належності Росії до глобального Заходу аж до візантійських заяв про намір приєднатися до НАТО в минулому, до спроби втягнути країну більша частина якої знаходиться в зоні вічної мерзлоти до так званого глобального Півдня.

Проте впихнути «невпихуєме» як геополітичну шизофренію не вдається і Росія діє там як слон в крамничці з посудом лиш руйнуючи і вносячи хаос.

Ця геополітична шизофренія лякає навіть частину шизофреніків на кремлівських кладовищах.

Не вдається Росії втиснуться і в Схід.

Схід який має давні осілі традиції та органічні спільноти на фоні яких симулякр виглядає особливо вбого як неякісна сканкопія на тлі оригінального художнього шедевра.

Та й Схід має центр тяжіння - відвічну Серединну Імперію і паростків самобутніх цивілізацій для яких «самодєржавіє», «народність» і глибоко єретичне і неглибоко догматичне «православіє» точно ніколи не буде рівним.

Нещодавно колишній темний деміург Кремля, що приховується під нікнеймом Вячеслав Сурков видав нову матрьошку з підсвідомості заглушеної деменцією зими імперії - Росія глобальна Північ (разом з Європою і США).

Таваріщ розуміє, що реліктова імперія, от от буде переправлена китайським удавом, що вже запустив шлункові соки і повільно навіть ліниво дивиться за неминучим процесом.

Оці карколомні коливання колись найбільшої в світі (територіально) імперії (що контролювала виключно ресурси і напрямки (на облаштування шляхів ні часу, ні таланту не знайшлося) свідчать що насправді маємо справу не з частиною як вона себе вважає формотворчою Заходу, ні органічною частиною Сходу, ні комічною частиною глобального Півдня, ні навіть паталогоанатомічною частиною Півночі.

Росія просто глобальне Ніщо. Симулякр і порожнє місце. Вона нічого не може дати ні Заходу, ні Сходу, ні Півдні, ні Півночі окрім «власних органів». Вона не вміє по іншому, окрім як крім агресії і експансії як рак. Водночас, значна частина території земної кулі, яка після зотління і розпаду міража Імперії стане глобальним ресурсним центром світу.

Але щоб звільнити організм від ракової пухлини потрібне жорстке хірургічне втручання і довга хімічна терапія. Україна нині хірург зі скальпелем, який намагається зробити світу краще і світ кращим. Спробуйте це осягнути. Не намагайтеся це зупинити.

Юрій Сиротюк, боєць 5-ої окремої штурмової бригади, заступник голови ВО "Свобода"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити