image
 |  0 2 Листопада 2019 | 13:42

Україна отримає 150 флаконів сироватки проти дифтерії

150 флаконів протидифтерійної сироватки надасть Україні ПРООН. Також планують додаткову закупівлю сироватки.

Про це в ефірі програми "Право на владу" сказав голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький.

"У нас зараз є 200 флаконів, 150 ми очікуємо найближчим часом. За інформацією Центру громадського здоров'я, є підтвердження про надання ще в цьому році такою організацією як ПРООН 150 доз сироватки. І ми приймаємо рішення про звернення до Мінфіну, щоб закупити додатково ", - сказав Радуцький.

З початку року в Україні зафіксували 21 випадок захворювання дифтерії. З них лабораторно підтверджені 5, інші діагнози встановлені на підставі клінічних даних. За словами Радуцького, до епідемічного порогу захворювання на дифтерію Україні не підійшла. Хоча захворюваність найвища за останні роки. Для порівняння, в період з 2010 до 2018 року в країні зафіксували сумарно 59 випадків дифтерії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Войовнича меншість»: Сивохо розлютив українців скандальною заявою

В уряді вважають, що вакцин в Україні на даний момент досить. Однак Радуцький закликає українців робити щеплення від дифтерії, оскільки іншого дієвого захисту не існує.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити