image
 |  2 16 Березня 2022 | 19:41

Україна приєдналася до Єдиної енергосистеми Європи

Україна приєдналася до Єдиної енергосистеми Європи (ENTSO-E).

Про це у Twitter повідомив президент України Володимир Зеленський, інформує УНН.

Цитата

"Україна стала членом "енергетичного Євросоюзу". Завершилось об’єднання української та європейської енергосистем. Тепер наша електроенергія тече в Європу, а європейська – в Україну. Дякую членам ЄС, особисто Урсулі фон дер Ляєн, Кадрі Сімсон і всім, завдяки кому у нас тепер єдина енергосистема!" — написав Зеленський.

Україна стала членом «енергетичного Євросоюзу». Завершилось об’єднання української та європейської енергосистем. Тепер наша електроенергія тече в, а європейська – в . Дякую членам , особисто @vonderleyen, @KadriSimson і всім, завдяки кому у нас тепер єдина енергосистема!

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 16, 2022

Нагадаємо

Перший етап випробування об’єднаної енергетичної системи України (ОЕС) в ізольовоному від енергосистем Росії та Білорусі режимі відбувся 24-26 лютого 2022 року.

Таке випробування потрібне було для подальшого рішення щодо синхронізації української енергосистеми з європейською ENTSO-E.

ENTSO-E — європейська мережа операторів системи передачі електроенергії, що об’єднує 43 оператори у 36 країнах європейського континенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія уже втратила майже 40% підрозділів у війні проти України

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити