image
 |  0 25 Листопада 2018 | 15:44

Україна - серед найбідніших країн світу

Україна опинилася в кінці рейтингу країн за багатством громадян.

Про це пише Politeka.

За рівнем достатку українці визнані одними з найбідніших на планеті. 

За Україною в списку – Замбія і Сирія. 

За даними щорічного звіту про світовий добробут Global Wealth Report, який підготував швейцарський фінансовий конгломерат Credit Suisse, громадяни України визнані одними з найбідніших на Землі. 

Згідно з рейтингом, Україна посіла 123-тє місце в світі за рівнем особистого багатства громадян. Рівень особистого багатства українців становить 1 тис. 563 долара США. 

Україна впевнено обігнали Непал ($ 2 тис. 540), Камерун ($ 2 тис. 282), Кенія ($ 2 тис. 306), Бангладеш ($ 2 тис. 332) і Лесото ($ 2 тис. 640). 

Однакова ситуація з Україною у Білорусі ($ 1 тис. 563). Гірше живуть в Таджикистані ($ 1 тис. 364), Замбії ($ 1 тис. 197), Сирії ($ 1 тис. 190) та Малі ($ 1 тис. 94 доларів). 

 Найбагатшою країною виявилася Швейцарія. На одну дорослу людину припадає понад $530 тис. За нею йде Австралія з $ 411 тис., На третьому місці – США з майже $ 404 тис. 

В першу десятку багатих країн увійшли також Бельгія, Норвегія, Нова Зеландія, Канада, Данія, Сінгапур і Франція. 

 Останні місця в рейтингу займають Демократична Республіка Конго ($ 331), Ефіопія ($ 167) і Малави ($ 141). 

Рівень багатства Credit Suisse розраховує як з фінансових, так і нефінансових активів. 

В цілому Україна за рівнем багатства як держава займає 80 місце в світі – 55 млрд доларів. 

 Раніше ми повідомляли, що український уряд можна «привітати» з тим, що наша країна офіційно визнана найбіднішою в Європі. Про це заявив у своєму Facebook відомий блогер, юрист Михайло Шнайдер. Він посилається на звіт Міжнародного валютного фонду. 

 «Вітаю Петра Олексійовича. Вітаю Володимира Борисовича. Вітаю Андрія Олексійовича. Нарешті у них Вийшло. Нарешті вони змогли. Відповідно до нового звіту Міжнародного Валютного Фонду, Україна офіційно визнана найбіднішою країною Європи», – пише Шнайдер. 

Він підкреслив, що навіть Молдова, якої до цього належало «почесне» звання найбіднішої країни Європи, вже обійшла Україну за рівнем ВВП і розміром середньої зарплати. 

 «Тепер ми стали сусідами з Папуа – Новою Гвінеєю та іншими африканськими країнами. Всього лише П’ЯТЬ років знадобилося цим хлопцям, для досягнення такого “дивовижного” результату. Просто фантастика. А точніше фантасмагорія…», – обурився блогер. 

Нагадаємо, запуск накопичувального рівня пенсійної системи не відбудеться до тих пір, поки в Пенсійному фонді буде «діра». 

Як повідомляла Politeka, в Нацбанку взялися за грошові перекази: що зміниться для українців. 

 Також Politeka писала про субсидії по-новому: як оформити, розрахувати і правильно подати документи. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна стала найбіднішою країною Європи

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити