image
 |  7 22 Березня 2023 | 16:16

Україна - у рейтингу найщасливіших країн

Оприлюднено рейтинг найщасливіших країн світу World Happiness Report. Щорічні опитування проводять у 150 країнах.

Цього року Україна посіла 92 місце в рейтингу, - повідомляє CNN.

Автори дослідження рівень щастя визначають за декількома показниками: тривалість життя, соціальна підтримка, ВВП на душу населення, рівень корупції, щедрість у суспільстві та свобода в ухваленні рішень.

В Україні на рівень щастя глобально вплинуло повномасштабне вторгнення Росії. Водночас цьогорічний показник вищий за довоєнні часи. У 2021 році Україна посідала 110 сходинку в рейтингу найщасливіших країн.

"Тепер оцінки життя в Україні підкріплені сильнішим почуттям спільної мети, доброзичливості й довірою до українського керівництва", ‒ йдеться у звіті.

Держави ранжуються за рівнем щастя на основі середніх оцінок життя за три попередні роки. У цьогорічному звіті йдеться про період з 2020 по 2022 рік.

Перше місце у рейтингу шостий рік поспіль посідає Фінляндія. Ізраїль цьогоріч піднявся з 9 місця на 4. Нідерланди посіли 5 місце, Швейцарія – 8, Люксембург – 9, закриває топ-10 Нова Зеландія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США оголосили про нові санкції у зв'язку з виробництвом Іраном дронів

Нижче за Україну у рейтингу щастя опинилися Кот-д'Івуар, Габон, Нігерія, Камерун, Мозамбік, Ірак, Палестина, Марокко, Іран, Сенегал, Мавританія, Буркіна-Фасо, Намібія, Туреччина, Гана, Пакистан і Нігер. А найнещасливіші країни – Афганістан та Ліван.

Результати рейтингу також показали, що рівень щастя в більшості країн після пандемії коронавірусу залишився майже без змін. Натомість доброзичливість зросла на 25%.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити