image
 |  153 12 Липня 2024 | 21:52

Україна уклала угоду з американською компанією про виробництво боєприпасів

Американська компанія Northrop Grumman уклала угоду про спільне виробництво боєприпасів середнього калібру в Україні. Таким чином вона стала першою оборонною компанією, яка виготовлятиме зброю в межах українських кордонів під час війни, пише Breaking Defense.

Про це повідомляє УНІАН, пише  "ВолиньUA" . 

Водночас представник компанії повідомив, що жоден співробітник Northrop не буде перебувати на території України та вони будуть "виконувати цю роботу на наших підприємствах у США".

"В рамках угоди про спільне виробництво Northrop Grumman надасть обладнання і проведе навчання для встановлення складальної лінії, щоб [українська фірма "Укроборонсервіс"] могла виробляти і випробовувати сучасні боєприпаси середнього калібру в Україні", - додав він.

За словами директора з глобального розвитку бізнесу компанії Northrop Стіва О'Брайана, підписання угоди відбулося у посольстві України в середу.

"Такі інноваційні підходи не лише допомагають Україні задовольнити її прагнення бути частиною арсеналу демократії, але й розширюють можливості, які нам вкрай необхідні в усьому світі. Це не лише потенціал, який ми шукаємо у Сполучених Штатах. Це ті [угоди] про спільне виробництво, спільні розробки і партнерства, які розширять можливості в усьому регіоні", - наголосив він під час дискусії на Громадському форумі НАТО у Вашингтоні.

Джерело Breaking Defense повідомило, що Northrop надішле в Україну виробниче обладнання і буде особисто навчати окремих представників української робочої сили в місці за межами України.

Водночас джерело відмовилося розповідати, коли боєприпаси почнуть надходити на лінію фронту, однак наголосило, що всі залучені сторони "працюють дуже швидко". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від воїнів з-під Бахмута: у Луцькому зоопарку нові мешканці

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити