image
 |  0 8 Травня 2019 | 16:04

Стало відомо ім'я загиблого на Донбасі українського військового

Командир відділення старший солдат Сергій Дрогін отримав несумісне з життям поранення під час ворожого обстрілу зі снайперської зброї.

У зоні проведення операції Об'єднаних сил у вівторок, 7 травня, загинув військовослужбовець 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар" 53-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Сергій Дрогін (позивний "Скіф"). Про це повідомила волонтер Юлія Толмачова у Facebook.

Як зазначається, військовий був 1986 року народження, родом з Сєверодонецька Луганської області.

Водночас у прес-центрі штабу ООС повідомили обставини загибелі українського бійця.

"З метою здобуття більш вигідного для себе положення в смузі забезпечення біля селища міського типу Південне противник під прикриттям стрілецької зброї намагався переміститися вперед. У цей час командир відділення старший солдат Сергій Дрогін ніс бойове чергування на спостережному посту, вчасно помітив переміщення противника та разом з товаришами відкрив вогонь по ворогу, примусивши його відступити. Прикриваючи свій відступ, противник намагався подавити вогневі засоби наших захисників зі снайперської зброї. Внаслідок обстрілу Сергій отримав поранення, не сумісне з життям", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Війна за добу: окупанти вбили одного захисника та поранили трьох

Нагадаємо, на Донбасі упродовж доби 7 травня незаконні збройні формування Російської Федерації 25 разів порушили режим припинення вогню, з них 12 разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, танкових гармат та мінометів калібрів 120 і 82 мм, унаслідок чого один український військовий загинув, ще двоє отримали поранення. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити