image
 |  0 8 Серпня 2021 | 12:57

Україна завоювала шосте «срібло» на Олімпіаді

Українська велогонщиця Олена Старікова завоювала срібну медаль Олімпійських ігор 2020 року в Токіо. 25-річна харків’янка, яка тренується у Львові, стала другою в спринтерських заїздах на велотреку.

Наша співвітчизниця сенсаційно відібрала у фінал, де поступилася лише багаторазовій рекордсменці світу Келсі Мітчелл. Українка відстала від канадки на 0,061 секунди, – пише Оbozrevatel.

Старикова обрала обережну тактику на заїзд з канадською спортсменкою. Деякий час Олена вичікувала, а потім збільшила темп. Мітчелл була готовою до такого розвитку подій і на фінішу все ж випередила нашу співвітчизницю.

У чвертьфіналі українка сенсаційно перемогла дворазову чемпіонку світу з Німеччини Лею Фріндріх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовний омбудсмен назвав російськомовні фільми загрозою нацбезпеці України

Олена взяла довгоочікувану нагороду після того, як в кейріні (гонка, де фінальному спринту передують кілька кіл з встановленою швидкістю – ред.) стала четвертою. Крім Старікової в фіналі цієї дисципліни виступала Любов Басова. Ця подія стала історичною для України, адже раніше ніколи у вирішальних заїздах велотреку брали участь відразу дві представниці нашої країни.

Нагорода Старікової стала 19-ю на Іграх в Токіо. За кількістю медалей Україна піднялася на 14-е місце в загальному заліку. Олімпіада-2020 стала найгіршою за наявністю золотих медалей. В Японії єдине “золото” для країни завоював борець Жан Беленюк.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити