image
 |  4 16 Лютого 2023 | 14:18

Україна здатна на широкомасштабний контрнаступ: назвали умови

Україна зможе почати повномасштабний контрнаступ протягом наступних кількох місяців, але за умови, що Захід надасть Києву необхідну військову допомогу.

Дороговартісна військова кампанія Російської Федерації в Україні виснажила російську техніку і резерви живої сили, необхідні для підтримки успішного широкомасштабного наступу на сході, вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"Нездатність Росії відновити виведену з ладу механізовану техніку в короткостроковій перспективі ще більше обмежує російські можливості ведення маневреної війни і змушує війська РФ покладатися на стару техніку", – йдеться в свіжому звіті ISW.

Водночас, на думку американських експертів, Україна і надалі матиме змогу розпочати широкомасштабний контрнаступ протягом наступних кількох місяців. Здатність зробити це значною мірою залежатиме від того, наскільки швидко і в яких масштабах Захід надасть їй необхідну військову допомогу, зокрема танки і бронемашини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 97% російської армії задіяно в Україні, - Воллес

Російський диктатор Володимир Путін навряд чи оголосить про заходи щодо подальшої ескалації війни в Україні. Нові великі російські мобілізаційні ініціативи або будь-яке інше важливе рішення викличе паніку в і без того неспокійному суспільстві РФ.

"Путін декілька разів переносив своє щорічне звернення до Федеральних зборів у 2022 році, сподіваючись, що врешті-решт, використає цю промову для святкування значних російських перемог в Україні. Але військові невдачі РФ на фронті продовжують позбавляти Путіна можливості представити російській громадськості будь-які успіхи", – ідеться у повідомленні.

Аналітики стверджують, що українська оборона Бахмута, незважаючи на втрати, не дозволить Путіну заявити, що Росія утримує це місто в річницю війни.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити