image
 |  0 16 Січня 2020 | 17:39

Клініка: Україна просить ФБР допомогти вистежити, хто «хакав» сайти «Кварталу 95» та «Burisma»

В Україні хакнули сайти кількох українських компаній, зокрема «Burisma Holdins» та студії «Квартал 95».

Про це повідомляє «УНН» із посиланням на прес-службу МВС.

Національна поліція України звернулася до Федерального бюро розслідувань та компанії Area1, що виявила ознаки хакерської атаки, із проханням сприяти у наданні інформації, опублікованої в американських ЗМІ.

Як повідомили у поліції, у рамках кримінального провадження Національна поліція України звернулася до Федерального бюро розслідувань та компанії Area1, що виявила ознаки хакерської атаки, із проханням сприяти у наданні інформації, опублікованої в американських ЗМІ. Для належного розслідування обставин правопорушення Нацполіція ініціює створення спільної міжнародної слідчої групи, до складу якої будуть запрошені представники ФБР.

«Нещодавно низка американських ЗМІ, зокрема New York Times, поширили інформацію про хакерську атаку на сайти кількох українських компаній, зокрема «Burisma Holdins» та студії «Квартал 95», для викрадення персональних даних співробітників і заволодіння електронними листами керівників компаній. При цьому зазначається, що хакерська атака, імовірно, вчинена спецслужбами РФ», — сказано у повідомленні.

Департамент кіберполіції Національної поліції України за цим фактом розпочав кримінальне провадження за ч. 2 ст. 163 (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції) і ч. 2 ст. 361 ( несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України.

Встановлюються особи, причетні до вчинення цього кримінального правопорушення.

Нагадаємо, хакери, що пов’язані з російськими військовими, націлилися на українську газову компанію Burisma, що знаходиться в центрі розслідування імпічменту президента США Дональда Трампа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакер викрав із банківських карток українців понад 1 мільйон, – кіберполіція

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити