image
 |  2 10 Лютого 2020 | 22:42

Українець пояснив, чому не хоче евакуюватися з епіцентру коронавірусу (ВІДЕО)

Приблизно половина українців відмовилися повертатися на батьківщину з Китаю – епіцентру коронавірусу. Серед них – запорізький блогер Владислав Шкроботько, який живе за 400 кілометрів від Уханю.

Своє рішення він прокоментував у прямому ефірі «24 каналу».

Шкроботько зазначив, що поки не готовий повертатися на батьківщину. На його думку, безпечніше – залишатися у місті Наньян, в якому він живе. Адже блогер не знає, яку медичну допомогу зможе надати Україна, якщо раптом він заразиться десь в дорозі.

Зазначимо, що вже понад два тижні місто Ухань, з якого поширився вірус, закрите. В'їзд та виїзд звідти заборонений, покинути його вдається лише громадянам інших країн, яких евакуюють. Станом на 29 січня у Китаї закрили 16 міст через смертельну пневмонію.

Можливо, лікарі в Україні вже дізналися чимало про коронавірус 2019-nCoV. Та враховуючи те, що поширився він саме з Китаю, місцеві лікарі компетентніші в боротьбі з ним та зможуть надати більше допомоги, – вважає блогер.

Крім цього, на його рішення залишитися в Китаї повпливала й інформація про двотижневий карантин для усіх, хто прибуває в Україну з провінції Хубей.

Я здоровий, тож не надто б цього хотілося, – пояснив Шкроботько.

Владислав також розповів про ситуацію в Китаї:

«Більшість магазинів закриті, проте не всі. Деякі аптеки також працюють. Люди потрохи виходять на вулиці. Не у тій кількості, як було до спалаху коронавірусу, але все ж виходять».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На «каpантинному» лайнері Diamond Princess вже два українці захворіли на коронавірус

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити