image
 |  0 10 Травня 2022 | 12:56

Україні потрібно рішуче порвати з колоніальною совєтською спадщиною, а не гратися у толерантність, - перший заступник голови Волиньради

Україні потрібно рішуче порвати з колоніальною совєтською спадщиною, а не гратися у толерантність, бо ворог не веде дискусій, а знищує все українське.

Про це у ефірі ТРК "Аверс" заявив перший заступник голови Волинської облради від ВО "Свобода" Юрій Поліщук.

Посадовець наголосив, що Україна після відновлення незалежності пішла нерішучим шляхом, оскільки влада не бажала ментально порвати з колоніальним минулим.

"Свобода" завжди була в авангарді тотального очищення України від спадщини колоніального рядянсько-російського минулого. Ми виступали за радикальні, а не половинчасті нерішучі кроки. Історія довела правильність такого шляху. Приклад - країни Балтії. У Литві, Латвії, Естонії після відновлення незалежності відразу відмовилися від комуністичної символіки. Там провели десовєтизацію, дерусифікацію і декомунізацію. А період перебування країн у складі СРСР чітко назвали окупацією. І стали членами ЄС та НАТО. Цього не сталося в Україні. Українська влада ніяк не хотіла рішуче прощатися з минулим. Толерувала проросійський порядок денний. Як наслідок - агресія росії і війна", - зазначив Юрій Поліщук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити