image
 |  4 20 Липня 2020 | 20:33

Українку призначили уповноваженою з питань іноземців у польському місті

Українка Ірена Реліх стало уповноваженою з питань іноземців при президентові польського міста Валбжих.

Як повідомляє «yavp.pl» з посиланням на dziennik.walbrzych.pl, жінка походить з Полтави і минулого тижня почала виконувати свої обов’язки.

Ірена Реліх є журналісткою. Раніше працювала в одному з найбільших українських видавництв Gazeta.ua. Останні два роки займалася переважно політичною тематикою.У Валбжиху мешкає два роки і є головою товариства «Україна-Валбжих».

Одночасно повіт підписав угоду про співпрацю з фондом Fundacja Ukraina про взаємодопомогу українцям, які вирішили жити і працювати у Валбжиху та регіоні. В цій місцевості офіційно зареєстровано тільки 350 українців, але передбачається, що їх може бути в чотири рази більше.

Українці, які приїжджають до Польщі, потребують допомоги у вивченні польської мови та опанування професії. Саме цим двом питанням новопризначена уповноважена президента збирається приділяти найбільшу увагу в своїй роботі.

Нагадаємо, навесні 2019 року посада уповноваженого президента міста з питань українців з'явилася у польському Вроцлаві. Її також обіймає українка Ольга Хребор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні з Україною знайшли «могильник євроблях» (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити