image
 |  2 19 Жовтня 2020 | 20:23

Українська фармкомпанія реєструє препарат проти коронавірусу

Українська фірма Мікрохім почала реєстрацію препарату проти коронавірусу. Міністерство охорони здоровʼя розгляне документи на реєстрацію препарату Фавіпіравір.

Про це повідомляє «24 канал».

Це перший український генерик (лікарський препарат, який відтворює оригінальний препарат) японського противірусного засобу Авіган, про це повідомила пресслужба компанії.

Деякі дослідження показали, що Авіган досить успішно усуває прояви COVID-19, а також може впливати на патогенез коронавірусу в організмі людини.

Також Авіган входить у протокол лікування коронавірусу, який МОЗ уклав на початку епідемії. Водночас препарат не зареєстрований в Україні, тому купити його було майже неможливо.

Найближчим часом Фавіпіравір — Мікрохім пройде дослідження в лабораторії, після чого розпочнуть клінічні дослідження препарату, – йдеться у повідомленні.

Що відомо про Авіган

Це синтетичний противірусний препарат, який під час попередніх досліджень продемонстрував свою активну дію у боротьбі з широким спектром вірусів у кількох моделях захворювання in vivo. Ймовірно, препарат ефективний при легкому та середньої тяжкості перебігу коронавірусної хвороби. Раніше Авіган використовували під час епідемії свинячого грипу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лише Дексаметазон продемонстрував ефективність проти COVID-19, - ВООЗ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити