image
 |  2 21 Лютого 2019 | 14:56

Українська корупція пробралась у 65 країн світу

Детективи Національного антикорупційного бюро знайшли прояви української корупції у 65 країнах світу.

Про це повідомляє прес-служба бюро.

"Українська корупція залишила слід у 65 країнах світу. Найчастіше детективам доводиться звертатися по допомогу до правоохоронців Латвії, Кіпру, Великої Британії, Німеччини та Швейцарії. Зі свого боку Національне бюро також намагається оперативно реагувати на запити, отримані від закордонних колег: 90% із них виконані", - ідеться в повідомленні.

Детективи направили близько 500 запитів про міжнародну правову допомогу в компетентні органи інших держав. Із них тільки в другому півріччі 2018 року - 118, із яких на 52 дали відповідь. Мета запитів - з'ясувати обставини вчинення корупційних злочинів, в результаті яких завдано збитків інтересам України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР і СБУ проводять обшуки у співробітників штабу «Батьківщини» (ВІДЕО)

У відомстві пояснили, що більшість корупційних схем передбачає участь компаній, зареєстрованих за кордоном. Зазвичай ці компанії виконують роль посередників, які залишають у себе левову частку доходів державних компаній. Надалі організатори схем легалізують ці кошти і витрачають їх на власні потреби, у тому числі для фінансування політичних проектів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити