image
 |  4 22 Лютого 2022 | 14:14

Українська влада виявилася неготовою адекватно реагувати на визнання Кремлем ДНР/ЛНР, - депутат Волиньради

Визнанням "незалежності" штучних утворень ДНР/ЛНР Росія зняла маски і перестала ховатися перед світом. Агресор і окупант анексував ще одну частину української території. Путін тепер вже офіційно ввів російські війська на Донбас. А що Україна і світ?

Про це написав на сторінці у facebook очільник Волинської "Свободи" Анатолій Вітів.

"Реакція нашої влади безглузда та ніяка. Українці 5 годин чекали чіткої і жорсткої позиції глави держави. Так і не дочекалися. У своїй промові Зеленський говорив ні про що. Ми почули не головнокомандувача, не державного мужа і не президента. Були загальні фрази, відсутність конкретики і плану дій в екстремальній ситуації, коли Росія окуповує частину України. І теза про нашу відданість миру, яка зараз звучить наче насмішка. І все. Українська влада виявилася неготовою реагувати на дії Кремля. Хоча у неї було багато часу розробити різні сценарії. Де запровадження воєнного стану на території Донецьких та Луганських областей? Де розрив дипломатичних стосунків з агресором? Де запит до підписантів Будапештського меморандуму на отримання сучасних систем ПРО і ПВО включно з авіацією?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Волинської «Свободи» пояснив фракції ЄС, чому Мінськ - це зло

Від того, якою буде реакція української влади, залежить позиція усього Заходу. А вона поки що дуже розчаровує. Європа не готова відмовитися від ситого життя та відстоювати демократичні цінності і принципи, про які там люблять говорити. Ми не побачили моментальної реакції ЄС та США та запровадження санкцій проти Росії. Росія офіційно в українському Донецьку та Луганську. А західні країни поводяться як після аншлюсу Австрії у 1938 році. Президент США Байден вводить якісь смішні санкції проти ДНР/ЛНР і погрожує не пускати туди інвесторів. Можна подумати, що до цього американці та європейці вважали окупований Донбас обітованою землею для своїх інвестицій.

Якщо реакція світу на визнання ДНР/ЛНР і введення туди російських збройних сил буде млява та безхребетна, то Кремль зрозуміє, що можна рухатися далі. Що Захід - це лохи, які вміють лише говорити. Апетит агресора приходить під час їжі. Слабкість, миролюбність і нерішучість не врятує від російських окупантів та бомб. Вона лише провокує Путіна на нові злочини проти України, - написав депутат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити