image
 |  126 28 Квітня 2024 | 10:51

Українські гімнасти вибороли два "золота" і "бронзу" на чемпіонаті Європи

Українські гімнасти завоювали три медалі у третій змагальний день чемпіонату Європи: Ілля Ковтун завоював золото у вправах на паралельних брусах та вправах на перекладині, а Назар Чепурний - бронзу в опорному стрибку.

Українські гімнасти завоювали три медалі за один змагальний день чемпіонату Європи: Ілля Ковтун здобув "золото" у вправах на паралельних брусах та вправах на перекладині, а Назар Чепурний - "бронзу" в опорному стрибку, повідомили у НОК України, повідомляє УНН, пише ВолиньЮА.

Континентальна першість зі спортивної гімнастики триває в італійському Ріміні. 27 квітня, у третій змагальний день, чоловіки змагалися у трьох фіналах - в опорному стрибку, у вправах на паралельних брусах та перекладині. Українське представництво було на кожному з цих приладів.

Іллі Ковтуну не було рівних у вправах на паралельних брусах. За свій виступ він отримав високу оцінку - 15.633 бала. Ілля третій рік поспіль підіймається на подіум чемпіонату Європи на цьому приладі: тепер він захистив звання чемпіона Європи.

Опісля паралельних брус Ілля виступав у вправах на перекладині, де знову тріумфував. 14.600 бала дозволили українському гімнасту вдруге поспіль піднятися на найвищу сходинку п'єдесталу пошани на чемпіонаті Європи-2024. Другим став литовець Роберт Творогал (14.566), третім - кіпріот Маріос Георгіу (14.366).

Назар Чепурний здобув бронзу в опорному стрибку. У сумі українець отримав 14.749 бала. "Золото" у представника Великої Британії Джейка Джермана (14.883), "срібло" у вірменина Артура Давтяна (14.850).

Наразі в скарбничці українських гімнастів 5 нагород: дві золоті, дві срібні (одну з них здобув юніор) та одна бронзова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український посол в Польщі пояснив ситуацію щодо чоловіків призовного віку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити