image
 |  5 26 Листопада 2018 | 21:10

Українські кораблі в Азові атакував російський винищувач

Українські кораблі Військово-Морських сил Збройних сил України були атаковані, крім російських військових суден, також й авіацією, зокрема винищувачем Су-30.

Про це сьогодні заявив начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко під час позачергового засідання парламенту, де розглядається законопроект щодо введення воєнного стану, - передає кореспондент УНН

“Сьогодні отримали додаткову інформацію про те, що в ході атаки на українські кораблі, була також застосована авіація Російської Федерації. Су-30 здійснив таку атаку з витратою двох ракет”, — розповів він. 

Як повідомляв УНН, у МЗС України заявили про збройний напад та захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" та буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса до порту Маріуполь, а також поранення та захоплення у полон членів їхніх екіпажів і висловили з приводу цього категоричний протест Російській Федерації, вказавши, що це є черговим актом збройної агресії РФ проти України. Українська сторона заявляла про шістьох поранених військових, двоє з яких - тяжко. 

У ніч з 25 на 26 листопада було екстрено скликано засідання РНБО, на якому у зв'язку з ескалацією в Азовському морі було запропоновано ввести воєнний стан на два місяці. 

ВР розгляне рішення про запровадження воєнного стану на позачерговому засіданні у понеділок, 26 листопада, яке скликано на 16:00. 

Збройні сили України привели в повну боєготовність. 

Через ескалацію в Азовському морі також закликали провести екстренне засідання Радбезу ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники країн ЄС у Радбезі ООН закликали Росію звільнити затриманих моряків

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити